Mahmure

Galeri

Yemek

5 çayına özel tarifler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
HAVUÇLU TARÇINLI KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paker şekerli vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ

Süslemek İçin:
Turuncu ve yeşil şeker hamuru

Yapılışı:

Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilya, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozu ve tarçını ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım kıvama gelince havuç ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devam edin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa, keki fırından alın ve soğumaya bırakın.

Turuncu şeker hamurundan, kesme şekerden biraz büyük parçalar kopartarak minik havuçlar yapın. Yeşil şeker hamurundan minik yapraklar yaparak, varsa gliserin ya da su yardımı ile iki parçayı birleştirin. Soğuttuğunuz ve dilimlediğiniz her kek parçasını bir adet şeker hamurundan havuç koyarak servis yapın.
160645
YORUMLAR

ay bu tarifi hiç bilmiyordum, bir sen biliyorsun

ayşe 06.07.2011 16:53:15

bu keki çoq sewiorm yha bu tarifi de deniycem

carpe dıem 10.01.2010 18:26:24

havuçlu tarçınlı kek... bu keke baylıyorum bu tarifi de deniycem ıssız adam keki hehe

ıssız adam keki 14.11.2009 11:10:37
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.