23 Nisan’a özel çocuk menüsü
.
Pilav (4 kişilik)
Malzemeler:1 su bardağı pilavlık pirinç1 yemek kaşığı tereyağı1,5 su bardağı kaynamış su veya et- tavuk suyu1 çay kaşığı tuzHazırlanışı: Pirinci iyice yıkayın, suda bekletin. Tencerede tereyağını eritin. Pirinçlerin suyunu süzün, tencereye ekleyin. Pirinçler parlak görünüm kazanana kadar kaşık ile karıştırıp kavurun. Suyu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pışirin.Tencere ve kapağı arasına kağıt havlu koyarak pilavı demlendirin.
Pilav üstü “Deniz altı”
Malzemeler:1 adet havuç2-3 top brokoli ve yaprakları1 avuç bezelye1 adet zeytinHazırlanışı: Pilavı pişirin. Brokoliyi, havuçları ve bezelyeleri haşlayın. Biraz zeytinyağı ve tuzla tatlandınn. Ilıdığı zaman havuçtan balıklar yapın. Gözleri için zeytin kullanın. Brokoliyi de yerleştirin.
Sebze çocuklar
Malzemeler:3-4 top brokoli1 adet havuç1 avuç dolusu taze fasulye4 adet zeytinHazırlanışı: Pilavı pişirin. Sebzeleri haşlayın. Fasulyeleri haşladıktan sonra tavada biraz yağ ilavesi ile pişirin. Pilavları kaplara yerleştirin. Zeytinle gözlerini, havuçla ağzını, brokoli ve taze fasulye ile saçlarını yapın. Kız çocuğun kurdelesini de havuçtan yapabilirsiniz.
Çiçek sebzeler
Malzemeler:1 avuç bezelye1 yemek kaşığı kadar havuç1 yemek kaşığı kadar taze fasulye1 adet kırmızı biberHazırlanışı: Pilavı pişirin. Sebzeleri önce haşlayın. Arzu edersiniz sonra tavada biraz yağ ilavesi ile pişirin. Bezelyeleri çiçek yaprakları gibi pilavın üstüne dizin. Kırmızı biberleri yuvarlak keserek ortalarına yerleştirin. Saplarını taze fasulyeden uzun şeritler halinde keserek yapın. Brokoli yaprakları ile süsleyin. Alta taze fasulyeleri ince, havucu küp halinde keserek serpiştirin. Afiyet olsun.