Mahmure

Galeri

Yemek

23 Nisan’a özel çocuk menüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Pilav (4 kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık pirinç

1 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı kaynamış su veya et- tavuk suyu

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Pirinci iyice yıkayın, suda bekletin. Tencerede tereyağını eritin. Pirinçlerin suyunu süzün, tencereye ekleyin. Pirinçler parlak görünüm kazanana kadar kaşık ile karıştırıp kavurun. Suyu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pışirin.Tencere ve kapağı arasına kağıt havlu koyarak pilavı demlendirin.
28827
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.