20 Dakikada Yapabileceğiniz Pratik Yaz Lezzetleri
.
15-20 dakika içerisinde hazırlanan bu tariflerle hem karnınızı doyurabilir hem de sıcak havalarda zahmetli yemeklerle uğraşmak yerine kendinize zaman ayırabilirsiniz.İşte mutfağınızda 20 dakikada yapabileceğiniz pratik yaz lezzetleri...Kaynak Fotoğraflar: Alamy, Hürriyet
Domatesli ve avokadolu sandviç
3-4 adet cherry domates, iki tane kepekli tost ekmeği, bir avokado, biraz marul ve keçi peynirini hazırlayın. Avokadoyu ezerek sos haline getirin ve kızarttığınız ekmek dilimlerinin üzerine sürün, daha sonra marul yaprakları, domates ve keçi peynirini de ekmeklerin arasında koyarak sandviçin üstüne biraz zeytinyağı dökün ve afiyetle yiyin.
Lavaş pizza
2 adet lavaş ekmeği, cherry domates, roka, bir kaşık salça, mantar, sucuk, 200 gram kaşar ve biraz siyah zeytini hazırlayın. Sıcak su ile salçayı sos haline getirin ve zeytinyağı ile ıslatılan tavaya lavaşları dizerek üzerine sosu gezdirin ve rende halindeki kaşarlardan biraz dökün. Daha sonra lavaşa bir kat daha ekleyin ve işlemleri tekrarlayın. Diğer malzemeleri de lavaş üzerine ekleyerek sosla kaplayın. 5 dakika ısıtacağınız lavaşları sonrasında tabağa alarak üzerine kekik serpebilirsiniz.
Sebze salatası
Bu salata için bir avuç karnabahar ve brokoli, 2 adet havuç ve 50 gram soya filizine ihtiyacınız olacak. Havuçları bir kâseye rendeleyin ve haşladığınız karnabahar ve brokoliyi de bu kâseye alın. Soya filizini de kaba ilave ederek salatayı zeytinyağı ve limon suyu ile lezzetlendirin.
Akdeniz salatası
Gerekli malzemeler istediğiniz miktarda cherry domates, marul, roka, keçi peyniri ve bir adet soğan. Malzemeleri küçük küçük doğrayın ve marulları elinizle kopararak bir kaba alın. Soğanları ince ince keserek salataya ilave edin. Salatanızın üzerine biraz zeytinyağı ve tuz ekleyerek servise sunun.
Somon ızgara
Bir dilim somon, yarım kaşık limon suyu ve biraz zeytinyağı ile defneyaprağını hazırlayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın ve somon dilimi üzerine sürerek biraz bekletin. Sonra orta ateşte ısıtılmış tavada somon dilimini kızartarak yanına limon dilimi koyun ve servise sunun.
Izgara sebze
Bir adet kabak, bir adet patlıcan, biraz cherry domates, bir adet kırmızıbiber ve biraz parmesan peynirini hazırlayın. Kabak, domates, kırmızıbiber ve patlıcanları dilimleyerek bir şişe geçirin ve üzerlerine zeytinyağı sürün. Fırında kızarana kadar şişleri pişirin. Piştikten sonra çıkarıp üzerlerine dilimlenmiş parmesan peyniri ekleyerek 5 dakika daha pişirin ve afiyetle yiyin.
Şehriye salatası
Malzemeler 1 bardak arpa şehriye, istenildiği kadar domates, salatalık, roka, siyah zeytin. Şehriye dışında tüm malzemeleri doğrayarak bir kaba yerleştirin. Şehriyeyi 7-8 dakika haşlayarak suyunu süzün ve soğumasını bekleyin. Sonrasında şehriyeleri diğer malzemelerin üzerine ilave ederek karışıma zeytinyağı ve tuz dökün.
Keçi peynirli omlet
2 yumurta, biraz keçi peyniri ve rokaya ihtiyacınız olacak. İki yumurtayı kırarak içine ezilmiş keçi peyniri, roka yaprakları, zeytinyağı ve tuz ekleyerek karışımı çırpın. Küçük bir tavaya karışımı dökerek pişmesini bekleyin. Omlet kızarınca yanına domates dilimleri ekleyerek servis yapın.
Çikolatalı ve muzlu tost
2 dilim tost ekmeği, 100 gram çikolata ve yarım muzu hazırlayın. Ekmekleri üzerlerine biraz tereyağı sürerek tavada kızartın daha sonra tost makinesinde içerine bitter çikolata ve muz dilimlerini koyarak biraz ısıtarak bastırın. Bu işlemden sonra dilerseniz tostun üzerine biraz pudra şekeri ilave edin.