Mahmure

Galeri

Yemek

10 Enfes Tavuk Tarifi

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Püreli Tavuk

Malzemeler:

400 gram tavuk kuşbaşı et, 3 adet kereviz, 1 çorba kaşığı tereyağı, 50 gram kaşar peynir rendesi, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı süt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet közlenmiş kırmızıbiber, 6 dilim kepekli ekmek

Hazırlanışı:

Kerevizleri 5 dakika kadar limonlu suda haşlayıp rendeleyin. Tavada tereyağını ve unu 2 dakika kavurun, üzerine rendelenmiş kerevizi ekleyin ve ezerek karıştırın. İçine kaşar peyniri rendesini de katıp ezilmiş sarımsakları çekirdekleri çıkartılmış karıştırın. İstenirse içine közlenmiş kıyılmış kırmızı biber atılabilir. Tavuk etlerini ayrı bir tavada kavurup kereviz püresinin üzerine yerleştirip servis tabaklarına aktarın.
358042
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.