Mahmure

Galeri

Yemek

10 Enfes Tavuk Tarifi

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Taze Fasulyeli Tavuk Güveci

Malzemeler:

750 gr. taze fasulye 1 piliç 2 çorba kaşığı yağ 2 orta boy soğan 2 iri domates kuşbaşı doğranacak 2 su bardağı su yada et suyu

Hazırlanışı:

Güvecin ya da tencerenin dibi yağlanır, yıkanıp ayıklanmış fasuşlyeler dizilir.Domatesleri fasulyelerin üzerine yayın, soyulmuş soğanları ortadan yararak üzerine yerleştirin. Kendi suyunu çekip sararıncaya kadar 15-20 dakika ağır ateşte pişirin. Başka tencerede yağı eritin, parçalanmış pilici atıp altlarını ve üstlerini ikişer dakika kızartın, suyunu ve tuzunu koyun, bir kere kaynadıktan sonra piliç parçalarını alıp fasulyelerin üzerine yerleştirin. Sonra et suyunu koyup ağır ateşte pişirin.
357165
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.