Mahmure

Galeri

Yemek

10 Enfes Tavuk Tarifi

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Tavuklu Yufka Çanağı

Malzemeler:

2 yemek kaşığı krema 1 Adet kırmızı biber 150 gr mantar 2 adet yufka 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 6 dal maydanoz 2 parça tavuk göğsü 150 gr margarin (hamur işi tercih edilir)

Hazırlanışı:

Margarin eritilir yufkaların üzerine sürülerek üst üste dizilir yufkalar 10*10 ebatlarında kesilerek kalıplara yerleştirilir önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirilir diğer tarafta zeytinyağında küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur mantarlar küp doğranır ve soğanla birlikte pişirilir tavuk etleri küp doğranır kırmızı biber jülyen kesilip beraber mantara ilave edilir ve sotelenir soya sosu ve krema eklenip 5 dakika daha pişirilir tuz ve karabiberle tatlandırılıp yufka çanaklarına paylaştırılır üzerleri maydanozla süslenerek sıcak servis yapılır.
357231
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.