Yumuşayan Meyveler Nasıl Değerlendirilir?
.
Yumuşayan meyveler herkesin çilesi… Zamanında yenmediği için yumuşayan meyveleri ne yapacağını bilemeyenler için işte pratik tarifler...
Kaynak Fotoğraflar: Google Yeniden Kullanım, Pixabay
Kek yapımında kullanın
Özellikle iyice yumuşamış muzlar kek ve muzlu kek yapımında kullanabileceğiniz ideal bir malzeme.
Kayısıları yıkayıp ikiye bölün. Çekirdekleri fındık ya da ceviz kıracağı ile kırarak içlerini çıkartın. Kayısıları tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün. Çekirdekleri de ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. 5-6 saat ya da gece boyunca bu şekilde bekletin. Yaklaşık 35 dk kadar kaynatın. Ocaktan almadan 10 dk kadar önce limon tuzunu ilave edin. İstediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın.
İlk olarak pasta tabanın altını meyve suyunun yarısı ile ıslayın. Kremasını paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kremanın yarısını altda kalacak olan kekin üzerine sürün.Şeftalileri soyun ve ince dilimler halinde dilimleyin ve sürdüğümüz kremanın üzerine dizin. Diğer kekide kalan meyva suyu ile ıslayın. Meyvaları üzerine dizdiğiniz kekin üzerine ikinci tabanı yerleştirin. Pastanın etrafını ve üzerini kalan kremayla kaplayın. Üzerini çikolata parçaıkları ile süsleyip servis edebilirsin. Buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra pastamız servise hazırdır.