Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Birçok tüketici yumurtayı satın aldıktan sonra buzdolabındaki yumurta raflarına yerleştiriyor.
2
Bunun sebebi ise başta salmonella olmak üzere tehlikeli bakterilerden uzak tutmak. Tavuk ve yumurta bakteri barındırdığı takdirde en tehlikeli zehirlenmelere sebep olacak gıdalar arasında geliyor.
3
Fakat Journal of Food Protection dergisinde yayınlanan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin de (FDA) onayladığı rapora göre, aslında yumurtaları buzdolabına koymak yanlış.
4
Buna göre bilinenin aksine soğuk zincirde kalan yumurtalar, oda sıcaklığında kalan yumurtalara göre salmonella bakterisinden korunmada daha başarısız oluyorlar.
5
Avrupa'da birçok tavuk ve yumurta üreticisi tavuklarını bu bakterilere karşı aşılıyor ve bu sebeple yumurtalar için sağlık açısından endişe etmeye kalmıyor.
6
Peki, yumurtaların dışını yıkamak gerekli mi? Birçok tüketici aldığı yumurtayı buzdolabına koymadan önce yıkıyor.
7
Yumurtanın dışında bazen pislikler kalabileceği için bu doğru gibi bir hareket gözüksede aslında bu yumurtanın koruyucu dış tabakasını inceltiyor.
8
Dolayısıyla bakterilere açık hale getiriyor.
9
Yumurtayı kullanmadan önce yıkamak en doğrusu.
10
Bazı uzmanlarda yumurtayı muhafaza etmenin en doğru şeklinin hiç yıkanmadan, karton kutusuyla buzdolabına konması gerektiğini söylüyor.