Yılbaşı Sofranız İçin Birbirinden Güzel Tarifler
.
Renkli Yılbaşı Salatası
Malzemeler:4~5 yaprak göbek marul3~4 dal fesleğen3~4 dal nane3~4 dal dereotu6~7 yaprak kırmızı lahana1 havuç1 dolmalık kırmızı biber1 dolmalık sarı biber7~8 çeri domates1 çay bardağı zeytinyağı1 limonun suyuTuzKarabiberKekikHazırlanışı:Yeşillikleri ve kırmızı lahanayı ince doğrayın. Havucu rendeleyin. Biberleri ve kuru domatesleri küp doğrayın. Çeri domatesleri ortadan iki kesin. Bütün malzemeyi geniş bir salata kasesinde karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Tulum peyniri ve cevizi ilave edin. Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yılbaşı Kurabiyesi
Malzemeler:225 g tereyağı225 g pudra şekeri1 yumurta sarısı450 g unYarım çay kaşığı vanilya25 g bitter çikolata2 yemek kaşığı kakao2 damla kırmızı gıda boyasıHazırlanışı:Tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarısını geniş bir kaba alıp karıştırın. Unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru bir parçası daha çok olmak üzere üç parçaya ayırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata ılınınca kakaoyu ekleyip karıştırın. Kakaolu çikolatayı az olan hamurlardan bir tanesine ekleyip yoğurun. Diğer az olan hamura kırmızı gıda boyasını ekleyip tekrar yoğurun. Beyaz renkli olan hamurdan küçük bir parça koparıp elinizle rulo yapın. Kakaolu hamurdan da istediğiniz şekilleri verin. Aynı işlemi kırmızı ve beyaz hamurlara da uygulayın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Lezzetli Meze Tarifleri
Kakaolu Ve Kiraz Şekerlemeli Kek
Malzemeler:1 yumurta 60 gr tereyağı 1 su bardağı elenmiş un 1 paket vanilya 3/4 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 30 gr kakao 1 çay kaşığı karbonat200 ml krema 1 yemek kaşığı pudraşeker Süsleme şekerleri KırmızıHazırlanışı:Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kakao, un, karbonat ve sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta hafif çırpılmış yumurtayı da ekleyerek bir süre daha çırpın. Hamuru, içlerine kağıt yerleştirilmiş 12'li muffin kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Krema ve pudra şekeri geniş bir kasede mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Kremayı sıkma torbasına doldurup keklerin üzerine sıkın. Süsleme şekerleri ve kiraz şekerlemeleriyle süsleyerek servis yapın. Kilo Aldırmayan Yulafı Kek Tarifleri
Fırında Cevizli Tavuk
Malzemeler:Yarım çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı nar ekşisi1 soğan1 yemek kaşığı domates salçasıTuzKarabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 bütün tavuk45 g tereyağıCevizHazırlanışı:Zeytinyağını bir kaseye alın. Nar ekşisi, ince kıydığınız soğan, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun üzerine sürüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen tavuğu bir fırın kabına alın. Fazla kararmaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında her yarım saatte bir çevirip üzerine birer parça tereyağı sürerek 3.5 saat pişirin. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın. İçinizi Isıtacak 3 Leziz Sıcak Çikolata Tarifi
Perde Pilavı
Malzemeler:2 su bardağı un,2 yemek kaşığı yoğurt,1 adet yumurta,1 çay kaşığı tuz,2 yemek kaşığı sıvı yağ,SuPilavı İçin:2 su bardağı pirinç,1 kase tavuk eti,2 yemek kaşığı tereyağı,3 su bardağı tavuk suyu,Tuz,Karabiber,1 su bardağı tuzsuz bademHazırlanışı:Pirinci ılık tuzlu su da 15 dk bekletelim. Tencereye tereyağını alıp eritelim ve kabuksuz tuzsuz bademlerden bir avuç ayırıp, kalanını tereyağında pembeleşene kadar kavuralım. Ardından pirinci süzüp, ilave edelim ve 3 dk kavuralım. Tavuk etlerini ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayıp, sıcak tavuk suyunu dökelim. Kısık ateşte pişirelim.Hamuru için; Bir kabın içine unu, yoğurdu, yumurtayı, tuzu, sıvı yağı koyup, karıştıralım ve az su ilave edip, yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamuru açalım ve istediğimiz bir kalıbın içini, margarinle yağlayalım.Kalan bademleri kalıba şekilli yerleştirelim. Açtığınız hamuru bademleri düşürmeden yavaşça kalıba serelim. Pişen pilavı içine dökelim.Kalıbın kenarlarından sarkan hamurlarla pilavın üzerini kapatalım.Önceden ısıtılmış 200° fırında, üzerindeki hamur kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. İstanbul’un En Güzel 10 Sokak Lezzeti
Karidesli Çıtır Börek
Malzemeler:250 gr mini karides2 yufkaAyçiçeği yağı1 çay bardağı yoğurtYarım çay bardağı mayonez3~4 dal ince kıyılmış kekik2 diş ezilmiş sarımsakTuzKarabiber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçeği yağıYarım tatlı kaşığı pul biberHazırlanışı:Yufkaları karidesin eninden daha dar olacak şekilde uzun şeritler halinde kesin. Yufkanın kenarına karidesi yerleştirip karidesin her iki kenarı dışında kalacak şekilde sarın ve ucuna hafif su sürüp yapıştırın. Yağı tavada ısıtın. Börekleri kızartıp servis tabağına alın. Sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın. Böreklerin üzerine sosu gezdirin. Tavada kızdırdığınız pul biberli yağı üzerine gezdirip servis yapın. Kış İçin Birbirinden Güzel 10 Tarif!
Kabak Cipsi
Malzemeler:4 adet orta boy kabak2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 çay kaşığı deniz tuzu1/2 çay kaşığı kırmızı toz biberHazırlanışı:Bol suda yıkayıp, kuruladığınız kabakları olabildiğince ince zar gibi halka halka dilimleyin. Gerekirse özel bir rende ya da aparat kullanın.Aynı zamanda eşit olarak pişmeleri ve içlerindeki suyu bırakmaları için kabakların fırın tepsisinde üst üste gelmemesi çok önemli.Bunun için iki adet fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Kabak dilimlerini tek sıra olacak şekilde dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı sürün. Toz parmesan serpiştirin. Deniz tuzu ve kırmızı toz biber ekleyin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.Kalorisi çok daha düşük olan kabak cipsini, sevimli bir atıştırmalık olarak arzu ettiğiniz her yerde ve saatte tüketin. Sevdiklerinizle paylaşın. Hangi Balık Hangi Ay Yenmeli?
Fırında Beyti
Malzemeler:200 gr kuzu kıyma4 diş sarımsak2~3 dal maydanoz1 çay kaşığı Antep fıstığı2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniriLavaş ekmeği1 domates1 sivri biberHazırlanışı:Maydanozu ince kıyın. Kıyma, ezilmiş sarımsak, Antep fıstığı, kaşar peyniri ve kıymayı çukur bir kapta yoğurun. Izgarada pişirin. Lavaş ekmeğine sarın. Közlenmiş domates ve közlenmiş biber ile servis yapın. Patatesle Yapılabilecek 10 Enfes Tarif
Karamelize Soğanlı Patates Çorbası
Malzemeler:2 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağıYarım kg patates3.5 su bardağı sıcak suTuzKarabiber1 çay bardağı krema1 soğan2 yemek kaşığı tereyağıHazırlanışı:Ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kabuklarını soyup küp doğradığınız patatesleri de ilave edip 5-6 dakika daha soteleyin. Patateslerin rengi dönmeye başlayınca sıcak suyu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorbanızı patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kremayı ekleyip tekrar ocağa alın ve bir taşım daha kaynatın. Karamelize soğan için soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağında kahverengi olana kadar soteleyin. Çorbanızı kaselere paylaştırın. Üzerine karamelize soğan ilave edin. Zeytinyağını kırmızı pul biberle kızdırıp çorbanızın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Taco
Malzemeler:1 soğan2 diş sarımsak250 g kıyma1 kırmızı kapya biberiYarım çay bardağı dilimlenmiş jalepano biberi1 çay bardağı konserve mısır1 çay bardağı Meksika fasulyesiTuzKarabiberKırmızı toz biberTaco ekmeğiHazırlanışı:Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ince doğradığınız kırmızı kapya biberi, jalepano biberi, konserve mısır ve Meksika fasulyesini ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sebzeler yumuşadığında ocaktan alın. Tacoları yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Arasına kıymalı harçtan koyup çedar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.