Yılbaşı Sofranız İçin Birbirinden Güzel Tarifler

Güncellenme tarihi: 26.12.2016
Karamelize Soğanlı Patates Çorbası

Malzemeler:

2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kg patates
3.5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı krema
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kabuklarını soyup küp doğradığınız patatesleri de ilave edip 5-6 dakika daha soteleyin. Patateslerin rengi dönmeye başlayınca sıcak suyu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorbanızı patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kremayı ekleyip tekrar ocağa alın ve bir taşım daha kaynatın. Karamelize soğan için soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağında kahverengi olana kadar soteleyin. Çorbanızı kaselere paylaştırın. Üzerine karamelize soğan ilave edin. Zeytinyağını kırmızı pul biberle kızdırıp çorbanızın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
12180
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.