Yılbaşı Sofranız İçin Birbirinden Güzel Tarifler

Güncellenme tarihi: 26.12.2016
Yılbaşı Kurabiyesi

Malzemeler:

225 g tereyağı
225 g pudra şekeri
1 yumurta sarısı
450 g un
Yarım çay kaşığı vanilya
25 g bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
2 damla kırmızı gıda boyası

Hazırlanışı:

Tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarısını geniş bir kaba alıp karıştırın. Unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru bir parçası daha çok olmak üzere üç parçaya ayırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata ılınınca kakaoyu ekleyip karıştırın. Kakaolu çikolatayı az olan hamurlardan bir tanesine ekleyip yoğurun. Diğer az olan hamura kırmızı gıda boyasını ekleyip tekrar yoğurun. Beyaz renkli olan hamurdan küçük bir parça koparıp elinizle rulo yapın. Kakaolu hamurdan da istediğiniz şekilleri verin. Aynı işlemi kırmızı ve beyaz hamurlara da uygulayın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
12535
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.