Yapımı Kolay 15 Leziz Tatlı

Güncellenme tarihi: 09.11.2017
ELMALI GÜL TATLISI

İçindekiler:

•8 kare yaprak milföy

•2 adet sert elma

•1 adet limon suyu

•4 çorba kaşığı marmelat

•Biraz su

•Pudra şekeri

Tarif:

•Elmayı yıkayıp çekirdek kısmını temizledikten sonra mümkün olduğunca ince ince dilimleyin. Ne kadar ince dilimlerseniz o kadar iyi.

•Limonu sıkın içine elmaları atın.

•Durmadan karıştırın.

•4 dakika limon suyunda beklettikten sonra iyice süzün.

•Dörtlü olarak milföy hamurunu uzunlamasına un yardımı ile açın.

•Bir adet kesin.

•Marmelatı sulandırın uzun dikdörtgene fırça yardımı ile sürün.

•Elmaların bir kısmı üst üste gelecek şekilde hamura uzunlamasına ve hamurun yarısına dizin.

•Diğer yarısını üzerine kapatın.

•Elmaların yarısından fazlası dışarıda kalacak.

•Sonra uç kısmından başlayarak yuvarlayın.

•Muffin kalıbının içine oturtun.

•Hepsini bu şekilde bitirdikten sonra önceden ısıttığınız fırının birinci rafında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Tarif: Sibel Yalçın

Kahvaltı Sofralarınıza Tat Katacak 6 Omlet Tarifi
77604
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.