Yapımı Kolay 15 Leziz Tatlı

Güncellenme tarihi: 09.11.2017
KADAYIFLI SÜTLÜ TATLI

İçindekiler

•1 lt süt

•1 su bardağı toz şeker

•Yarım su bardağı mısır nişastası

•Yarım su bardağı un

•200 gr yaş veya kuru kadayıf

•200 ml krema

•Yarım su bardağı ince ince kıyılmış ceviz

Tarif:

•Süt, nişasta, şeker ve unu tencereye alın.

•Devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın.

•Fokurdamaya başlayınca içerisine en son kremayı ekleyin.

•Eğer yaş kadayıf kullanacaksanız öncesinde bıçak ile şehriye uzunluğunda kesin ve teflon bir tavada çok az tereyağ ile ve bir kaşık toz şeker ile devamlı karıştırarak biraz kavurup renk almasını sağlayın.

•Eğer hazır pakette kullanıyorsanız bu işleme gerek yok.

•Kaselere bir kat kadayıf, bir kat muhallebi, bir kat kadayıf, bir kat muhallebi ve bir kat kadayıf olarak yerleştirin.

•Soğuduktan sonra üzerine ceviz serpiştirip dolaba kaldırın.

Tarif: Sibel Yalçın

Ev Yoğurdu Tarifi
77269
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.