Yapımı Kolay 15 Leziz Tatlı
.
PORTAKALLI MUHALLEBİ
İçindekiler: •1 su bardağı portakal suyu•3 su bardağı süt•1-1,5 su bardağı toz şeker•4 çorba kaşığı mısır nişastası•2 portakal kabuğu rendesi (portakalın beyaz kısmını almadan)•1 paket vanilya•Minik minik doğranmış 1 adet portakal (kabukları ve beyaz kısmı alınmış)Tarif:•Portakal suyunu ve 2 su bardağı sütü tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave edelim.•Toz şeker miktarı damak tadınıza göre değişebilir isterseniz önce bir su bardağı koyun daha sonra tadına bakarsınız ve az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.•Yavaş yavaş karıştırarak ocakta şeker eriyene kadar ısıtın.•Diğer tarafta nişasta ve kalan sütü bir kase içerisinde iyice karıştırın.•Şeker eriyip sütümüz kaynama noktasına gelince yavaş yavaş devamlı karıştırarak nişastayı ve portakal kabuklarını ilave edin.•Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve devamlı karıştırarak 2 dakika kadar pişirmeye devam edin.•En son vanilya ve portakal tanelerini ekleyip ocaktan alın.•İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kaselere paylaştırın ve soğuduktan sonra servis edin.Tarif: Sibel Yalçın
YALANCI PROFİTEROL
İçindekiler:Muhallebisi için:•1 lt süt•1 su bardağı un•1 su bardağı toz şeker•1 paket vanilya•1 paket toz krem şanti•1 paket tuzsuz etimekÇikolata sosu İçin:•2 su bardağı süt•3 çorba kaşığı toz şeker•2 çorba kaşığı un•2 tatlı kaşığı kakao•90 gr bitter çikolata•1 tatlı kaşığı tereyağArzuya göre üzerini süslemek için antep fıstığı eklenebilir.Tarif:•Muhallebinin yapımı için süt, un, toz şeker bir tenecereye konulup devamlı karıştırılarak pişirmeye başlanır.•Muhallebi kaynamaya başlayıp koyulaşınca ocaktan alınıp içerisine vanilya ve krem şanti eklenir.•Birkaç dakika mikser ile devamlı karıştırılır.•Ardından içine çok küçük olmayan parçalar halinde etimek kırılıp karıştırılır.•Muhallebi soğurken çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz.•Tencereye süt, un, kakao ve şekeri ekleyin devamlı karıştırarak pişirin.•Kaynamaya başlayınca çikolata ve tereyağı ilave edin.•Bunlar eriyince ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak hem soğumasını sağlayın hem de kabuk tutmasını önleyin.•Servis kaselerine etimekli muhallebiyi kaşık yardımı ile paylaştırın.•Soğuyan çikolata sosunu kaselere paylaştırıp arzuya göre üzerini antep fıstığı ile süsleyin.•Soğuk olarak servis edin.Tarif: Sibel Yalçın
KAKAOLU MUZLU RULO KREP
İçindekiler:•2 adet yumurta•1 dolu çorba kaşığı kakao•1 su bardağı süt•¾ su bardağı un•Yarım su bardağı toz şeker•1 paket vanilya•Muz•Hazır çikolata sosu ve paketin üzerinde yazan miktarda sütTarif:•Şeker ve yumurta iyice çırpılır.•Üzerine kakao, un, vanilya ve yavaş yavaş un eklenerek iyice çırpılır.•Daha sonra bu karışım 15 dakika kadar bekletilir.•Siz bu esnada üzerindeki tarife göre çikolata sosunuzu hazırlayın.•Krep tavası çok az yağlanır üzerine bir dolu kepçe hamur dökülüp tava daire şeklinde çevrilerek karışımın bütün tavaya yayılması sağlanır.•İki yüzü pişen krep düz bir tabağa alınır muz tam uç kısmına konur ve rulo şeklinde sarılır.•Yaklaşık iki parmak kalınlığında keskin bir bıçakla kesildikten sonra ister yan olarak ister dik olarak servis tabağına alın.•Üzerine çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.Tarif: Sibel Yalçın
KEDİ DİLİ BİSKÜVİLİ TATLI
İçindekiler:•1 paket kedi dili bisküvisi•100 gr labne peynir•100 gr çokokrem•1,5 su bardağı ılık su•2 tatlı kaşığı granül kahve•2 çorba kaşığı toz şeker•1 tepeleme su bardağı hindistan ceviziTarif:•Önce ılık su içerisinde granül kahve, toz şeker karıştırılıp kenara konulur.•Bir kase içerisini Hindistan cevizi boşaltılır.•Bisküvilerin yarısının iç kısmına labne, yarısına çokokrem sürülür.•Bir labneli bir çokokremli olarak birbirine yapıştırılır.•Önce kahveli suya sonra hindistan cevizine bulanarak servis edilir.•Soğuk servis ediniz.Tarif: Sibel Yalçın
NESCAFELİ-JÖLELİ PUDİNG
İçindekiler:•2 - 2,5 su bardağı süt•Yarım su bardağı toz şeker•2 yemek kaşığı nişasta•1 yumurta•20 gr nebatiyağ•2 yemek kaşığı nescafe•3 adet muz•Hazır paket muzlu jöle•Damla çikolata•Beyaz çikolataTarif:•Süt, şeker, nescafe, yumurta ve nişastayı karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.•Muhallebi kıvamına gelince yağını koyup ateşten alıyoruz.•Karıştırarak biraz soğutuyoruz.•İstediğiniz bir kabı, (arzu ederseniz porsiyonluk olarak kaselere de hazırlayabilirsiniz) suyla çalkalayıp pudingi içine döküyoruz.•Puding soğuyunca jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp pudingin üzerine döküyoruz.•Jölenin içerisine muzu doğruyoruz ve damla çikolatada serperek buzdolabında en az 4 saat soğutuyoruz.•Bir gün dolapta beklerse daha iyi oluyor.•Sonra ters çevirip üzerini beyaz çikolata rendesi ile süslüyoruz.Tarif: Sibel Yalçın
PADİŞAH LOKUMU
İçindekiler:•2 ajda çay bardağı un•2 ajda çay bardağı toz şeker•1 ajda çay bardağı kakao•1 litre süt•1 paket kaymak tadında (tarifin orijinali kremşanti)•1 su bardağı süt•1,5 su bardağı hindistan ceviziTarif:•Tencerenin içerisine kakao, un ve şeker konulur.•Çırpma teli ile hepsi karıştırılır.•Üzerine yavaş yavaş süt dökülerek pişirilmeye başlanır.•Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırılarak 5 dakika daha pişirilir.•Oldukça koyu oluyor. Bu sizi yanıltmasın ve biraz da tencerenizin dibi tutacak sorun yok.•Ocaktan aldıktan sonra fırın tepsisini su ile çalkalayıp süzelim ve kakaolu harcı döküp spatula ile her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde düzeltelim.•Ara sıra spatulayı ıslatabilirsiniz.•Soğumaya bırakalım.•Kaymak tadında ve sütü mikserle iyice çırpalım ve dolaba kaldıralım.•Kakaolu karışım iyice soğuyunca beyaz karışımı üzerine yine spatula yardımı ile yayalım.•Buzdolabında bekletelim.•Daha sonra uzun tarafından ikiye bölelim diğer iki tarafı onar onar uzunlamasına keselim, toplam 20 adet olacak.•Bıçağın ucuyla kenarından kaldırıp rulo yapalım ve bir kase içerisine koyduğumuz hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alalım.•Servis anına kadar buzdolabında bekletelim.Tarif: Sibel Yalçın
KAR YAĞDI TATLISI
İçindekiler:•1 paket etimekKaramel sosu için:•2 su bardağı toz şeker•2,5 su bardağı sıcak suMuhallebisi için:•1 lt süt•6 çorba kaşığı pirinç unu•2 kahve fincanı toz şeker•1 paket vanilya•1 poşet krem şanti•1 su bardağı süt•Bol hindistan cevizi ve narTarif:•Etimekleri dikdörtgen borcama dizerek başlıyoruz.•Tatlının karameli için toz şekeri bir tencereye koyup orta ateş da yakmadan açık kahve renk almasını sağlıyoruz.•İstediğimiz rengi elde edince üzerine sıcak suyu döküyoruz bunu yaparken ocağa çok yaklaşmayın sıçrama yapabilir.•Yavaş yavaş kaynatarak şekerin erimesini sağlayın ve bu karışımı etimeklerin üzerine dökün.•Sonra üzerinin muhallebisi için süt, toz şeker ve pirinç unu ile devamlı karıştırarak muhallebi yapın en son üzerine vanilyayı ekleyip karıştırın.•Muhallebiyi sıcak sıcak etimeklerin üzerine yayın.•Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırptıktan sonra soğuyan muhallebinin üzerine yayın.•Krem şantinin üzerine bol hindistan cevizi ve nar döktükten sonra buzdolabına kaldırın.Tarif: Sibel Yalçın
KADAYIFLI SÜTLÜ TATLI
İçindekiler•1 lt süt•1 su bardağı toz şeker•Yarım su bardağı mısır nişastası•Yarım su bardağı un•200 gr yaş veya kuru kadayıf•200 ml krema•Yarım su bardağı ince ince kıyılmış cevizTarif:•Süt, nişasta, şeker ve unu tencereye alın.•Devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın.•Fokurdamaya başlayınca içerisine en son kremayı ekleyin.•Eğer yaş kadayıf kullanacaksanız öncesinde bıçak ile şehriye uzunluğunda kesin ve teflon bir tavada çok az tereyağ ile ve bir kaşık toz şeker ile devamlı karıştırarak biraz kavurup renk almasını sağlayın.•Eğer hazır pakette kullanıyorsanız bu işleme gerek yok.•Kaselere bir kat kadayıf, bir kat muhallebi, bir kat kadayıf, bir kat muhallebi ve bir kat kadayıf olarak yerleştirin.•Soğuduktan sonra üzerine ceviz serpiştirip dolaba kaldırın.Tarif: Sibel Yalçın
ELMALI GÜL TATLISI
İçindekiler:•8 kare yaprak milföy•2 adet sert elma•1 adet limon suyu•4 çorba kaşığı marmelat•Biraz su•Pudra şekeriTarif:•Elmayı yıkayıp çekirdek kısmını temizledikten sonra mümkün olduğunca ince ince dilimleyin. Ne kadar ince dilimlerseniz o kadar iyi.•Limonu sıkın içine elmaları atın.•Durmadan karıştırın.•4 dakika limon suyunda beklettikten sonra iyice süzün.•Dörtlü olarak milföy hamurunu uzunlamasına un yardımı ile açın.•Bir adet kesin.•Marmelatı sulandırın uzun dikdörtgene fırça yardımı ile sürün.•Elmaların bir kısmı üst üste gelecek şekilde hamura uzunlamasına ve hamurun yarısına dizin.•Diğer yarısını üzerine kapatın.•Elmaların yarısından fazlası dışarıda kalacak.•Sonra uç kısmından başlayarak yuvarlayın.•Muffin kalıbının içine oturtun.•Hepsini bu şekilde bitirdikten sonra önceden ısıttığınız fırının birinci rafında yaklaşık 40 dakika pişirin.Tarif: Sibel Yalçın
DENİZ KESTANESİ TATLISI
İçindekiler:•2 adet yumurta•250 gr tereyağ veya nebatiyağ•1 su bardağı irmik•1 su bardağı iri iri kıyılmış ceviz içi•2 su bardağı un•1 küçük paket kakao•1 paket vanilya•1 paket kabartma tozu•Yarım su bardağı haşhaşŞerbeti için:•3 su bardağı toz şeker•3 su bardağı suTarif:•Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağımızı mikserle biraz karıştıralım daha sonra yumurtaları ekleyip onunla da biraz karıştırdıktan sonra, irmik, kakaoyu ekleyip bu sefer elimizle yoğurmaya başlayalım.•Onlar iyice karışınca cevizimizi ekleyelim.•Kabartma tozu, vanilya ve unun 1,5 su bardağı kadarını ekleyin. (Ben tarifteki gibi iki su bardağı ekledim ve sert oldu o yüzden siz önce bir kısmını ekleyin.) Kulak memesi kıvamına gelmediyse biraz daha un ekleyebilirsiniz.•Haşhaşı bir tabak içerisine alalım.•Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve haşhaşa bulayarak önceden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.•180 derecede önceden ısıttığımız fırında 20 dakika pişirip fırından çıkaralım.•Toplarımızı başka bir tepsiye alıp üzerine soğuk şerbeti dökelim.•Toplar sıcak, şerbet soğuk olacak.•Biraz şerbeti çekince çevirelim ki diğer tarafta iyice şerbeti çeksin.•Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Tarif: Sibel Yalçın
MÜRDÜM ERİKLİ MUHALLEBİ
İçindekiler:•1 lt süt•1 kg mürdüm eriği•1,5 su bardağı toz şeker(1 su bardağı muhallebi için, yarım su bardağı erik için)•3 çorba kaşığı dolusu nişasta•3 kaşık kaşığı dolusu pirinç unu•1 adet çubuk tarçın•1 paket vanilyaTarif•Süte nişasta, pirinç unu ve 1 su bardağı toz şekeri katıp devamlı karıştırarak pişiriyoruz.•Piştikten sonra en son vanilyasını katıp biraz ılınınca büyük kare borcama döküyoruz.•Muhallebi soğurken, eriklerin ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri iri doğrayıp içine çubuk tarçını ve toz şekeri atıp biraz pişiriyoruz. (kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın)•Erikler soğuyunca muhallebinin üzerine yayıyoruz.•Servise kadar buzdolabında bekletiyoruz•Arzu ederseniz tek kişilik kaselere de hazırlayabilirsiniz.Tarif: Sibel Yalçın
BEZE
İçindekiler:•3 adet yumurta akı•1 su bardağı toz şeker•1 çimdik tuzTarif:•Tencerenin içerisine üzerine oturtacağımız kabımıza değmeyecek şekildi su koyup kaynatalım.•Üzerine cam kase oturtalım ve ateşi kısalım•İçine yumurta akını limon damlasını ve bir çimdik tuzu koyup, mikserle çırpmaya başlayalım.•Bir taraftan çırparken bir taraftan azar azar toz şekeri ekleyelim•Birkaç dakika sonra kaseyi ocaktan alıp 15 dakika kadar çırpmaya devam edelim.•Bu noktada renklendirmek isterseniz kaselere paylaştırıp önce birer damla istediğiniz renkten koyun karıştırdıkça istediğiniz renk oluşana kadar damla damla ilave edebilirsiniz.•Krema torbasına yıldız uç takıp istediğiniz büyüklükte yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye belli aralıklarla dizin.•Fırınımızı 80 derecede ısıtalım. (80 derece turbo fırın, normal fırında 100 derece)•Yaklaşık 1 veya 1 saat 15 dakika pişirdikten sonra bezelerimizi fırından çıkaralım.•Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Tarif: Sibel Yalçın
DİYET ELMA MARMELADI
İçindekiler•7 adet tatlı elma •1,5 su bardağı su •2 adet karanfil •1 çay kaşığı tarçın Tarif:•Elmaların kabuklarını soyun ve dilimleyin.•Su ile birlikte dilimlenmiş elmaları bir kaba alın.•Üzerine karanfilleri ekleyin ve elmalar yumuşayana kadar 10 dakika kadar pişirin.•Pişmesine yakın, elmaları çatalla ezip püre haline getirin.•Sonra ocaktan alıp tarçını ekleyin ve karıştırın.•Soğuduktan sonra kavanoza koyun.Kaynak: Hürriyet Aile
ELMALI TART
İçindekiler:•2 yumurta •1 fincan pudra şekeri •100 gr katı yağ •50 gr tereyağı •8 fincan un •3 yemek kaşığı süt •1 tatlı kaşığı limon rendesi Elma harcı malzemeleri: •5 adet elma •1 çay kaşığı tarçın •1 çay kaşığı karanfil tozu •3 yemek kaşığı esmer şeker Tarif:•Elma harcını hazırlamak için 5 adet elmayı rendeleyin, tarçın, karanfil tozu ve esmer şekeri ekleyip 6–7 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.•Daha sonra hamuru hazır haline getirin.•Ortadan iki eşit parçaya bölüp buzdolabında 15 dakika dinlendirin.•Tart kalıbının altına hamurun yarısını yayıp üzerine elmalarla hazırladığınız harcı yerleştirin.•Kalan hamuru da biraz ince açıp üstünü kaplayın, şeritler halinde keserek döşeyebilirsiniz.•Hamurun ortasına yuvarlak bir delik açın ki patlamadan pişsin.175 derecede 40–45 dakika kadar pişirin.•Kaynak: Hürriyet Aile
ISPANAKLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI
İçindekiler:•16-18 adet ıspanak yaprağı•1 su bardağı su•4 su bardağı süt•12-14 yemek kaşığı toz şeker•9 yemek kaşığı irmik•1 paket vanilya•Üzeri için:•1 paket vanilyalı puding•2 su bardağı sütTarif:•Ispanağı iyice yıkadıktan sonra mutfak robotunun içerisine 1 su bardağı su ile koyup blendırdan geçiriyoruz.•Tencereye süt, irmik, toz şeker, ıspanaklı suyu koyup devamlı karıştırarak pişiriyoruz.•Karışımımız göz göz olmaya başlayınca vanilyayı ekleyip önceden su ile ıslattığımız kare borcama döküyoruz.•Üzeri için arzu ederseniz beğendiğiniz bir krema tarifini uygulayabilir veya benim gibi hazır puding kullanabilirsiniz.•Puding genelde 3,5 su bardağı süt ile yapılır ben daha koyu olsun diye 2 su bardağı süt ile pişirdim ve soğuyan tatlının üzerine döktüm soğuduktan sonra istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.Tarif: Sibel Yalçın