Yapımı Kolay 15 Leziz Tatlı

Güncellenme tarihi: 09.11.2017
KAR YAĞDI TATLISI

İçindekiler:

•1 paket etimek

Karamel sosu için:

•2 su bardağı toz şeker

•2,5 su bardağı sıcak su

Muhallebisi için:

•1 lt süt

•6 çorba kaşığı pirinç unu

•2 kahve fincanı toz şeker

•1 paket vanilya

•1 poşet krem şanti

•1 su bardağı süt

•Bol hindistan cevizi ve nar

Tarif:

•Etimekleri dikdörtgen borcama dizerek başlıyoruz.

•Tatlının karameli için toz şekeri bir tencereye koyup orta ateş da yakmadan açık kahve renk almasını sağlıyoruz.

•İstediğimiz rengi elde edince üzerine sıcak suyu döküyoruz bunu yaparken ocağa çok yaklaşmayın sıçrama yapabilir.

•Yavaş yavaş kaynatarak şekerin erimesini sağlayın ve bu karışımı etimeklerin üzerine dökün.

•Sonra üzerinin muhallebisi için süt, toz şeker ve pirinç unu ile devamlı karıştırarak muhallebi yapın en son üzerine vanilyayı ekleyip karıştırın.

•Muhallebiyi sıcak sıcak etimeklerin üzerine yayın.

•Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırptıktan sonra soğuyan muhallebinin üzerine yayın.

•Krem şantinin üzerine bol hindistan cevizi ve nar döktükten sonra buzdolabına kaldırın.

Tarif: Sibel Yalçın
77234
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.