Yapımı Kolay 15 Leziz Tatlı

Güncellenme tarihi: 09.11.2017
YALANCI PROFİTEROL

İçindekiler:

Muhallebisi için:

•1 lt süt

•1 su bardağı un

•1 su bardağı toz şeker

•1 paket vanilya

•1 paket toz krem şanti

•1 paket tuzsuz etimek

Çikolata sosu İçin:

•2 su bardağı süt

•3 çorba kaşığı toz şeker

•2 çorba kaşığı un

•2 tatlı kaşığı kakao

•90 gr bitter çikolata

•1 tatlı kaşığı tereyağ

Arzuya göre üzerini süslemek için antep fıstığı eklenebilir.

Tarif:

•Muhallebinin yapımı için süt, un, toz şeker bir tenecereye konulup devamlı karıştırılarak pişirmeye başlanır.

•Muhallebi kaynamaya başlayıp koyulaşınca ocaktan alınıp içerisine vanilya ve krem şanti eklenir.

•Birkaç dakika mikser ile devamlı karıştırılır.

•Ardından içine çok küçük olmayan parçalar halinde etimek kırılıp karıştırılır.

•Muhallebi soğurken çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz.

•Tencereye süt, un, kakao ve şekeri ekleyin devamlı karıştırarak pişirin.

•Kaynamaya başlayınca çikolata ve tereyağı ilave edin.

•Bunlar eriyince ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak hem soğumasını sağlayın hem de kabuk tutmasını önleyin.

•Servis kaselerine etimekli muhallebiyi kaşık yardımı ile paylaştırın.

•Soğuyan çikolata sosunu kaselere paylaştırıp arzuya göre üzerini antep fıstığı ile süsleyin.

•Soğuk olarak servis edin.

Tarif: Sibel Yalçın

Tatlı Krizleri İçin 10 Leziz Tarif
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.