Yapımı Kolay 15 Leziz Tatlı

Güncellenme tarihi: 09.11.2017
ISPANAKLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI

İçindekiler:

•16-18 adet ıspanak yaprağı

•1 su bardağı su

•4 su bardağı süt

•12-14 yemek kaşığı toz şeker

•9 yemek kaşığı irmik

•1 paket vanilya •

Üzeri için:

•1 paket vanilyalı puding

•2 su bardağı süt

Tarif:

•Ispanağı iyice yıkadıktan sonra mutfak robotunun içerisine 1 su bardağı su ile koyup blendırdan geçiriyoruz.

•Tencereye süt, irmik, toz şeker, ıspanaklı suyu koyup devamlı karıştırarak pişiriyoruz.

•Karışımımız göz göz olmaya başlayınca vanilyayı ekleyip önceden su ile ıslattığımız kare borcama döküyoruz.

•Üzeri için arzu ederseniz beğendiğiniz bir krema tarifini uygulayabilir veya benim gibi hazır puding kullanabilirsiniz.

•Puding genelde 3,5 su bardağı süt ile yapılır ben daha koyu olsun diye 2 su bardağı süt ile pişirdim ve soğuyan tatlının üzerine döktüm soğuduktan sonra istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Tarif: Sibel Yalçın
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.