Yapımı Kolay 15 Leziz Tatlı

Güncellenme tarihi: 09.11.2017
BEZE

İçindekiler:

•3 adet yumurta akı

•1 su bardağı toz şeker

•1 çimdik tuz

Tarif:

•Tencerenin içerisine üzerine oturtacağımız kabımıza değmeyecek şekildi su koyup kaynatalım.

•Üzerine cam kase oturtalım ve ateşi kısalım

•İçine yumurta akını limon damlasını ve bir çimdik tuzu koyup, mikserle çırpmaya başlayalım.

•Bir taraftan çırparken bir taraftan azar azar toz şekeri ekleyelim

•Birkaç dakika sonra kaseyi ocaktan alıp 15 dakika kadar çırpmaya devam edelim.

•Bu noktada renklendirmek isterseniz kaselere paylaştırıp önce birer damla istediğiniz renkten koyun karıştırdıkça istediğiniz renk oluşana kadar damla damla ilave edebilirsiniz.

•Krema torbasına yıldız uç takıp istediğiniz büyüklükte yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye belli aralıklarla dizin.

•Fırınımızı 80 derecede ısıtalım. (80 derece turbo fırın, normal fırında 100 derece)

•Yaklaşık 1 veya 1 saat 15 dakika pişirdikten sonra bezelerimizi fırından çıkaralım.

•Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Tarif: Sibel Yalçın
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.