Yapımı Kolay 15 Leziz Tatlı

Güncellenme tarihi: 09.11.2017
MÜRDÜM ERİKLİ MUHALLEBİ

İçindekiler:

•1 lt süt

•1 kg mürdüm eriği

•1,5 su bardağı toz şeker(1 su bardağı muhallebi için, yarım su bardağı erik için)

•3 çorba kaşığı dolusu nişasta

•3 kaşık kaşığı dolusu pirinç unu

•1 adet çubuk tarçın

•1 paket vanilya Tarif

•Süte nişasta, pirinç unu ve 1 su bardağı toz şekeri katıp devamlı karıştırarak pişiriyoruz.

•Piştikten sonra en son vanilyasını katıp biraz ılınınca büyük kare borcama döküyoruz.

•Muhallebi soğurken, eriklerin ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri iri doğrayıp içine çubuk tarçını ve toz şekeri atıp biraz pişiriyoruz. (kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın)

•Erikler soğuyunca muhallebinin üzerine yayıyoruz.

•Servise kadar buzdolabında bekletiyoruz

•Arzu ederseniz tek kişilik kaselere de hazırlayabilirsiniz.

Tarif: Sibel Yalçın
75947
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.