Yapımı Kolay 15 Leziz Tatlı

Güncellenme tarihi: 09.11.2017
DENİZ KESTANESİ TATLISI

İçindekiler:

•2 adet yumurta

•250 gr tereyağ veya nebatiyağ

•1 su bardağı irmik

•1 su bardağı iri iri kıyılmış ceviz içi

•2 su bardağı un

•1 küçük paket kakao

•1 paket vanilya

•1 paket kabartma tozu

•Yarım su bardağı haşhaş

Şerbeti için:

•3 su bardağı toz şeker

•3 su bardağı su

Tarif:

•Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağımızı mikserle biraz karıştıralım daha sonra yumurtaları ekleyip onunla da biraz karıştırdıktan sonra, irmik, kakaoyu ekleyip bu sefer elimizle yoğurmaya başlayalım.

•Onlar iyice karışınca cevizimizi ekleyelim.

•Kabartma tozu, vanilya ve unun 1,5 su bardağı kadarını ekleyin. (Ben tarifteki gibi iki su bardağı ekledim ve sert oldu o yüzden siz önce bir kısmını ekleyin.) Kulak memesi kıvamına gelmediyse biraz daha un ekleyebilirsiniz.

•Haşhaşı bir tabak içerisine alalım.

•Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve haşhaşa bulayarak önceden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.

•180 derecede önceden ısıttığımız fırında 20 dakika pişirip fırından çıkaralım.

•Toplarımızı başka bir tepsiye alıp üzerine soğuk şerbeti dökelim.

•Toplar sıcak, şerbet soğuk olacak.

•Biraz şerbeti çekince çevirelim ki diğer tarafta iyice şerbeti çeksin.

•Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Tarif: Sibel Yalçın
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.