Yapımı Kolay 15 Leziz Tatlı

Güncellenme tarihi: 09.11.2017
PORTAKALLI MUHALLEBİ

İçindekiler:

•1 su bardağı portakal suyu

•3 su bardağı süt

•1-1,5 su bardağı toz şeker

•4 çorba kaşığı mısır nişastası

•2 portakal kabuğu rendesi (portakalın beyaz kısmını almadan)

•1 paket vanilya

•Minik minik doğranmış 1 adet portakal (kabukları ve beyaz kısmı alınmış)

Tarif:

•Portakal suyunu ve 2 su bardağı sütü tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave edelim.

•Toz şeker miktarı damak tadınıza göre değişebilir isterseniz önce bir su bardağı koyun daha sonra tadına bakarsınız ve az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.

•Yavaş yavaş karıştırarak ocakta şeker eriyene kadar ısıtın.

•Diğer tarafta nişasta ve kalan sütü bir kase içerisinde iyice karıştırın.

•Şeker eriyip sütümüz kaynama noktasına gelince yavaş yavaş devamlı karıştırarak nişastayı ve portakal kabuklarını ilave edin.

•Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve devamlı karıştırarak 2 dakika kadar pişirmeye devam edin.

•En son vanilya ve portakal tanelerini ekleyip ocaktan alın.

•İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kaselere paylaştırın ve soğuduktan sonra servis edin.

Tarif: Sibel Yalçın
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.