Tahin ve Pekmezin Buluştuğu 10 Tarif

Güncellenme tarihi: 08.06.2017
Tahinli Karnabahar

Malzemeler

1 adet küçük karnabahar
1 çay bardağı tahin
2 diş sarımsak
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz,


Hazırlanışı

Karnabaharın sapını ve yan yapraklarını kesip, yıkayın. Çiçeklerini ayırın. Tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzüp bir kenara alın. Şimdi tahinli sosu hazırlayın. Limon suyunu tahinle karıştırın. Ezilmiş sarımsak ve 1 çay bardağı su ekleyip, çırpın. Haşlanmış karnabahar çiçeklerini servis tabağına alın. Üzerine tahinli sosu gezdirin. Kiraz domatesler, pul biber ve maydanozla süsleyip, servis yapın
275483
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.