Tahin ve Pekmezin Buluştuğu 10 Tarif

Güncellenme tarihi: 08.06.2017
Pekmezli Muhallebi

Malzemeler

1 litre süt,
4 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
Yarım çay bardağı toz şeker,
2/3 çay bardağı kuru üzüm,
1 çay bardağı pekmez,
1 paket vanilya,-Üzeri için,Kakao,Ceviz içi


Hazırlanışı

Süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencereye alın. Süt ve pekmezi ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kısık ateşe alıp 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alıp mikserle çırpın. Kuru üzümleri ekleyip karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince üzerine kakao serpiştirip cevizle süsleyin ve servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.