Sonbaharın En Güzel 10 Yemeği

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Asma Yaprağında Sardalya

Malzemeler

- 10 adet sardalya balığı
- 10 adet salamura ya da taze üzüm yaprağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber

Yapılışı

Önce yıkanan balıkların üzerine bir miktar tuz ve karabiber serpiştirerek lezzetlendirin. Balıkları asma yaprağına rulo yapar gibi sarın. Üzerlerini bir fırçayla zeytinyağlayıp ızgaraya koyun. Ortalama 5-6 dakika sonra çevirip, diğer yüzünü de kızartın. Servis tabağına alın. Dilerseniz yapraklarıyla, dilerseniz yaprakları çıkarılararak yenilebilir. Afiyet olsun…
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.