Sonbaharın En Güzel 10 Yemeği

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Salepli Fincan Tatlısı

Malzemeler

- 1 litre süt (5 su bardağı süt),
- 2 çay bardağı toz şeker,
- 2 çay bardağı un,
- 1 paket tek içimlik salep,
- 1 yemek kaşığı margarin
- Bolca hindistan cevizi

Yapılışı

Süt, un, toz şeker ve salep bir tencerenin içerisine konulup karıştırılır. Ocağın üzerine alınır ve kaynayıp kıvamı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılak pişirilir. Kıvama gelen salepli muhallebi içerisine, margarin eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılıp ocaktan alınır. Fincanlar su ile ıslatılır ve hazırlanan salepli muhallebi fincanlara paylaştırılır. Oda sıcaklığında ılındıktan sonra buz dolabına konularak en az 4-5 saat kadar dinlendirilir. Derin bir tabağın içerisine bolca hindistan cevizi dökülür. Muhallebilerin fincandan rahatça çıkması için, muhallebiyle fincan arasına bir bıçağın ucu sokularak hava alması sağlanır. Fincanlar ters çevrilir ve sallanarak kalıp halini alan fincan tatlısı hindistan cevizinin üzerine çıkartılır. Daha sonra her tarafı güzelce hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır. Üzerileri arzu edilen şekilde süslendikten sonra salepli fincan tatlısı servise sunulur. Derin bir kap içerisinde üzeri streç film ile kaplanarak buz dolabında muhafaza edilebilir. Küçük Türk kahvesi fincanları ile yapılırsa 11-12 porsiyon elde edilebilir.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.