Sonbaharın En Güzel 10 Yemeği

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Melevcen (Melocan) Kavurması

Malzemeler

- 1/2 kilo melevcan
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yeteri kadar tuz

Yapılışı

Melevcanlar temizlenip, yıkanır ve küçük küçük doğranır, en az yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlanır, haşlama işlemi bitince süzgeçten geçirilir. Süzgeçte soğuk su altında soğutulan melevcanlar avuç içiyle sıkılarak suyunun çıkması sağlanır. Ayrı bir tencerede orta ateşte küçük küçük doğradığımız soğan tereyağında pembeleşinceye kadar tahta kaşık yardımı ile yakmadan kavrulur. Kavrulan soğana melevcan ve tuz eklenir, kapağı kapatılır, arada karıştırarak kısık ateşte 20 dk daha pişirilir, afiyet olsun.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.