Sonbaharın En Güzel 10 Yemeği

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
İncirli Pastırmalı Pilav

Malzemeler

- 2 Tablet Tavuk Bulyon
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 3 Su Bardağı Sıcak Su
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Zeytinyağlı
- 1 Çay Bardağı Kuru İncir
- 200 g Pastırma
- 1 Çay Bardağı File Badem
- 2 Yemek Kaşığı Taze Soğan

Yapılışı

Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı yağı ekleyin. İnce ince doğradığınız pastırmaları kavurun. Bademleri ilave edin. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın ve birkaç dakika daha kavurun. Ufak parçalar halince kestiğiniz incirleri ekleyin. 2 tablet Tavuk Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin. Kimyonu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirin. Taze soğanı serpiştirip sıcak servis edin.
44405
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.