Sonbaharın En Güzel 10 Yemeği

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Lor Peynirli Kabak Sandal

Malzemeler

- 3 orta boy kabak
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı lor peyniri (başka peynir de olur)
- 1 çay bardağı kadar kaşar peyniri
- 5-6 dal dereotu
- 1. 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

Kabakların dışını kazıyalım. Uzunlamasına ikiye bölelim. İç kısmını bir tatlı kaşığı yardımı ile dikkatlice oyalım. (isterseniz iç kısmı ile mücver de yapabilirsiniz) Bir tencere de su kaynatalım. İçine 1 çay kaşığı tuz atın. Sandal şeklinde oyduğunuz kabakları kaynar suya atın. 3-4 dakika kaynar suda kalması yeterli (fazla bırakmayın çok yumuşar ve kırılır. 4 dakikayı geçmesin) Kabaklarımızı alalım bir kenarda soğumaya bırakalım.Soğanı ince ince (robotta da olur) doğrayalım. 1. 5 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz pişirelim. Pişen soğanların içine ince ince doğradığımız dereotu ve loru koyup karıştıralım. Bu karışıma pul biber çok yakışıyor. Siz isterseniz başka baharatlarda koyabilirsiniz. Bir fırın tepsisi veya borcama yağılı kağıt koyalım. Kabak sandallarımızı dizip hazırladığımız içi sıkıştırarak koyalım. üzerine kaşar rendesi serpelim. 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.