Sonbahar'da İçinizi Isıtacak 10 Tatlı

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Elmalı Muhallebi Kupları

Malzemeler

Muhallebi için Malzemeler

-1 litre süt
-1 bardak toz şeker
-4 yemek kaşığı un
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı tereyağı

Elma harcı için Malzemeler

-3 elma
-4 yemek kaşığı toz şeker
-2 avuç kıyılmış ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
-1 paket yulaflı bisküvi

Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup ince rendeleyin. Geniş bir tavaya rendelediğiniz elmaları alın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Elmalar yumuşayınca cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp bisküvileri ekleyip soğumaya bırakın. Elmalar soğurken tencereye sütü koyun. Şekeri, unu ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi koyulaşınca ateşten alın. Parlaklık versin diye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Soğuyan elmaları kuplarınızın dibine pay edin. Üzerlerine muhallebi ekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun. Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz serpiştirip nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.