Sonbahar'da İçinizi Isıtacak 10 Tatlı

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Tarçınlı – Cevizli Rulo Tatlı

Malzemeler

Hamur İçin
- 2 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi İçin
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti İçin
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- Arzuya göre 1 paket vanilya

Yapılışı

Önce şerbeti hazırlayın. Bir tencerede şekeri ve suyu karıştırıp kaynatın. Ocaktan almadan biraz önce limon suyunu ve vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Vanilya tarifin aslında yok ama verdiği güzel tat ve koku nedeniyle yaptığım bütün şerbetlere ekliyorum, yakışıyor. Yumurta, yağ, yoğurt ve şekeri bir yoğurma kabında karıştırın. Eleyerek eklediğiniz una kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun. Hamuru 2 parçaya ayırın. Hamurları düz bir zeminde merdaneyle yaklaşık 3 mm kalınlığında açın. Tarifin aslında 100 gr. ceviz içi ve 1/2 çay bardağı sıvı yağ vardı. Cevizi 1,5 su bardağı kullanın, sıvı yağı da her hamur parçası için birer yemek kaşığına düşürün. Hamura sıvı yağı sürün. Cevizi ve tarçını serpin, rulo yapın. Hamurdan yaklaşık 1 cm. kalınlığında dilimleyin. Dilimleri avucunuzun içinde üzerine hafifçe bastırmak suretiyle düzleştirin. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün. Servis edene kadar bir kaç kere ara ara bir kaşık yardımıyla kenardaki şerbetten alıp üzerlerine dökebilirsiniz.
93648
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.