Sonbahar İçin En Güzel Tarçınlı Tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Tarçınlı Tepsi Kebabı

Malzemeler:

500 gram kuzu kuşbaşı
2 limonun suyu
4 diş sarımsak
2 çubuk tarçın
Tuz, karabiber, kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt

Yapılışı:

Sarımsakları rendeleyip üzerine bir miktar zeytinyağı ve süt koyun. Kuşbaşı kuzuyu bu karışımın içinde 15 dakika dinlendirin. Sivri biberleri doğrayın. Üzerine bol miktarda limon suyu sıkıp 5 dakika kadar bekletin. Hepsini fırın tepsisine yerleştirip üzerine baharat, tarçın ve 1 su bardağı sıcak su ekleyip 200 derecede 40 dakika kadar pişmeye bırakın. Domatesle süsleyip bol salatayla ikram edilebilir.
57678
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.