Şifalı Çorba Tarifleri

Güncellenme tarihi: 02.12.2016
Kırmızı Pancarlı Karalahana Çorbası Tarifi

1 demet karalahana

1 adet kırmızı pancar

1 adet kırmızı soğan

4 yemek kaşığı siyah pirinç/esmer pirinç

1 yemek kaşığı meksika fasulyesi(hazır ya da haşlanmış)

1/2 demet pancar yaprağı

1 dal taze fesleğen ya da reyhan

1 dal taze biberiye

6 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet mevsiminde köy biberi

1 fiske himalaya tuzu

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu

Hazırlanışı

Soğanı ve pancarı minik minik doğrayıp bir tavada zeytinyağı eşliğinde hafifçe pişirelim. Üzerine çok ince kıydığımız karalahana ve pancar yapraklarını ekleyelim ve onların da sularını salmalarını, yumuşamalarını sağlayalım.

Biberi ince halde dilimleyip taze biberiye otunu, reyhan ya da fesleğeni de uygun bir büyüklükte keserek diğer malzemelere ekleyelim.

Tüm malzemeleri derince bir tencereye alalım ve kalan malzemeleri; siyah pirinç, meksika fasulyesi, baharatlar, tuz ve sıcak suyu sırayla ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştıralım.

Tencerenin ağzını kapatıp yaklaşık 30 dakika orta harlı ateşte tüm malzemelerin pişmesini bekleyelim. Yoğun güzel bir kıvama geldiğini düşündüğünüzde servis kasesine alarak dilediğiniz baharatla süsleyerek sunabilirsiniz.
28736
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.