Şifalı Çorba Tarifleri

Güncellenme tarihi: 02.12.2016
Balkabağı Çorbası

Malzemeler

• 5 su bardağıtavuk suyu

• 1,5 çay kaşığıtuz

• 4 su bardağıpüre haline getirilmiş bal kabağı

• 1 yemek kaşığıdoğranmış taze maydanoz

• 1 adetorta boy ince kıyılmış kuru soğan

• 1/2 çay kaşığı kekik

• 1 dişince kıyılmış sarımsak

• 1/2 su bardağı krema

• 5 adettane karabiber

Pişirme Önerisi Üzerini geçecek kadar suda haşladığınız ya da fırında (düşük ısıda, uzun süre pişirdiğiniz) pişirdiğiniz bal kabağını mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz.Krema kullanmadan da çorbayı hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

1. Tavuk suyunu, tuzu, bal kabağı püresini, doğranmış kuru soğanı, kekiği, tane karabiberi ve ince kıyılmış sarımsağı bir tencereye koyarak yaklaşık yarım saat boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirin.

2. Pişirdiğiniz karışımı ocaktan alın. Blender yardımıyla tüm malzemeyi pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

3. Püre haline gelen çorba karışımını tekrar ocağa alın. Azar azar ilave ettiğiniz krema ile kısık ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam edin.

4. Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbaları, doğranmış taze maydanoz ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
28721
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.