Sevgililer Günü İçin Birbirinden Lezzetli Tarifler

Güncellenme tarihi: 10.02.2017
Kalpli Börek

Malzemeler

3 adet taze yufka
İç malzemeleri Göz kararı ay çiçek yağı ve zeytin yağı
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 büyük rendelenmiş patates
Tuz
Karabiber
Üzeri için; Yumurta
Susam
Çörek otu


Yapılışı

İç malzemeleri sırayla kavurarak pişirilir. Bir yufka yağlanır ve ortadan ikiye kesilir. Her iki parçaya iç malzeme konup rulo yapılır ve her iki taraftan yuvarlanarak kalp şekline getirilir. Boş kalan yere artan yufka ve iç malzeme konulur. Diğerlerinde bu şekilde sarılıp üzerine yumurta çörek otu susam serpilir. Önceden ısıtılmış 200°deki fırında ara ara kontrol ederek pişirin.
17925
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.