Sevgililer Günü İçin Birbirinden Lezzetli Tarifler

Güncellenme tarihi: 10.02.2017
Bademli Pilav

Malzemeler

1, 5 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu ya da su
Yarım çay bardağı badem
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Bir tutam maydanoz


Yapılışı

Sıcak suda kabuklu bademler bir süre bekletilerek kabukları soyulur. Pilav tenceresinde tereyağ ve sıvı yağ birlikte eritilir. Kabukları soyulan bademler yağda çok az kavrulur. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış pirinç eklenerek kavurmaya devam edilir. Varsa tavuksuyu eğer yoksa normal su ilavesi yapılıp tuzu eklenir ve ocağın en düşük derecesinde yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakılır. Normal su kullanılıyorsa bir tablet tavuk bulyon eklemek pilavınıza lezzet katacaktır. Pilav pişmeye yakınken ince ince doğranmış bir tutam maydanoz pilava eklenir. Altı kapatılıp havlu kağıt serilerek demlenmeye bırakılır.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.