Ramazan İçin En Lezzetli Tarifler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Hanımağa poğaçası

Malzemeler

1 çorba kaşığı dolusu yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 yumurta (Birinin sarısı üstü için)
6 su bardağı un
Tuz, susam ve çörekotu

Hazırlanışı

Ilık suyla mayayı eritin. Şekeri, yoğurt, süt, margarin, sıvı yağ, tuz, yumurta, un ile birlikte ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Hamuru oda sıcaklığında üzerini örterek iki kat büyüyene kadar mayalandırın (En az iki saat.) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizde 10 cm uzunluğunda çubuklar yapın. İkisini tutup ters yönde çevirip bükün, iki ucunu birleştirin tepsiye dizin. Tepside 20 dakika bekletin. Yumurta sarısı sürün, çörekotu ve susam serpin 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
154044
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.