Ramazan İçin En Lezzetli Tarifler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Tarçınlı kurabiye

Malzemeler

1 küçük yumurta
125 gr tereyağ
1/2 su bardağı pudra şeker
1/2 su bardağı mısır nişastası
1/2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Üzeri için

1 dolu çorba kaşığı tozşeker
2 silme çorba kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Erimiş ve soğumuş olan tereyağını, yumurta ve şekeri bir kapta çırpalım. Başka bir kapta harmanladığımız nişasta, un, kabartma tozu ve yulafı yumurtalı karışıma ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğuralım. Hamuru tezgah üzerine alıp, merdana yardımı ile yarım cm kalınlığında açalım. Şekilli kurabiye kalıplarıyla keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim. 5-10 dakika fırında bekletelim. Şeker ve tarçını bir kapta harmanlayalım. Kurabiyelerin üzerlerine tarçınlı karışımı serpip soğuyunca servis yapalım.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.