Ramazan İçin En Lezzetli Tarifler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Hummus

Malzemeler

1 bardak nohut
1 limonun suyu
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1/2 bardak tahin
Tuz ve karabiber

Süslemek için: zeytinyağı, kırmızı biber, maydanoz

Hazırlanışı

Nohutları bir gece önceden soğuk su ile ıslatın.1 Yumuşamış nohutları yıkayarak derin bir tencereye aktarın. Üzerine yeterince su ilave edip su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, su kaynadıktan sonra orta dereceli ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutlar yumuşadığında suyunu süzün ve mutfak robotuna aktarın. Robota sarmısakları da ilave edip nohutları ezin. Limon suyu ve tahini de ilave ettikten sonra karışımı püre kıvamına getirin. Baharat ve tuzunu da ilave ettikten sonra servis tabağına aktarın. Servis sırasında bir miktar zeytin yağı, kırmızı biber ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
154049
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.