Peynir Tüketirken Yapılan 7 Tehlikeli Hata!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Peyniri yanlış kesiyorsunuz

Özellikle beyaz peyniri keserken parçalar bıçak üzerinde kalıyor ve peynir dağılıyorsa bir yerde yanlış yapıyorsunuz demektir. Bunun çözümü ise peyniri keseceğiniz bıçağı sıcak suda tutmaktan geçiyor. Sıcak su ile ısınmış bir bıçak yardımıyla peyniri parçalamadan kolayca kesebilirsiniz. Diğer bir yöntem de misina ipi (hatta diş ipi bile olabilir) kullanmak. Zira ince ve keskin olan misina ipi de peynirin dağılmadan kesilmesini kolaylaştırır.

Diğer yandan genel olarak peynirlerin daha sulu yerleri orta kısmında yer aldığı için dış kenarından ortaya doğru bıçak darbesiyle dilimlere ayırmak da daha leziz bir peynir tabağı hazırlamanıza yardımcı olacaktır.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.