Ölmeden Önce Denemeniz Gereken 17 Tatlı

Güncellenme tarihi: 23.12.2016
Ekmek Tatlısı

Malzemeler

9 dilim bayat ekmek,

Kreması için:

4 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
7 yemek kaşığı şeker,
1 pkt vanilya,

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker,
2 su bardağı su

Üzeri için: Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Öncelikle bayat ekmekleri fırında kurutalım. Ekmekler kızarırken Şerbeti hazırlayalım. Küçük bir tencereye şekeri alıp kısık ateşte karamel rengini alana kadar ısıtalım. İyice akışkan hale gelen şekere 2 su bardağı suyu ekleyip biraz bekleyelim Önce katı oluyor paniklemeyin. Daha sonra şeker eriyor ve akıcı kıvam alıyor. Fırından çıkan eklmeklerin üzerine sıcak şerbeti dökelim. Şimdi de muhallebisini hazırlayalım. Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyelim. Mikserle 5 dk karıştıralım. Ekmeklerin üzerine gezdirelim. Ilıması için bekletelim. Üzerine hindistan cevizini serpiştirelim. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapalım.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.