Ölmeden Önce Denemeniz Gereken 17 Tatlı

Güncellenme tarihi: 23.12.2016
Muhallebili Etimek Tatlısı

Tarifi İçin Malzemeler
1 paket etimek+3 adet etimek.

Şerbeti İçin:

2 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı sıcak su.

Muhallebisi İçin:

1 litre süt (5 su bardağı süt),
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 paket vanilya (5 gr).

Üzeri İçin:

1 paket (2 li) sade krem şanti,
1 su bardağı süt (krem şanti için).

Süslemek İçin: Fındık içi, Antep fıstığı tozu.

Muhallebili Etimek Tatlısı Yapılışı

Tencereye toz şekeri koyalım. Kısık ateşte şekerin rengi esmerimsi olana kadar sürekli karıştıralım. Şeker renk değiştirdiğinde içine suyu ilave edip iyice karıştıralım. Sakın panik yapmayın ilk etapta şeker katılaşacak ve daha sonra kısık ateşte kaynadıkça eriyecek. Şerbeti biraz daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbeti 10 dakika kadar bekletelim. Bir cam kaba etimekleri sıralayalım. Etimeklerin üzerine eşit şekilde şerbeti dökelim. Muhallebisi için; tencereye unu, şekeri ve sütü koyalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını gelene kadar pişirelim ve ocaktan alalım. İçine vanilyayı ve tereyağını ilave edip karıştırarak eritelim. İyice karıştırdıktan sonra etimeklerin üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım.

Üzeri için; bir kaba toz krem şantileri ve sütü koyalım. Koyulaşana kadar çırpalım. Muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp eşit şekilde yayalım. Buzdolabına kaldırıp 1-2 saat dinlendirelim. Kare ya da kalıpla yuvarlak şekilde dilimleyelim.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.