Ölmeden Önce Denemeniz Gereken 17 Tatlı

Güncellenme tarihi: 23.12.2016
Ağlayan Pasta

Bir kapta 4 yumurtayla 1.5 su bardağı toz şekeri çırpıyoruz. Üzerine 1.5 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı kakao, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 3 su bardağı un ekleyip tekrar çırpıyoruz. Karışımı yağladığımız uzun cam fırın kabına döküyoruz. 190 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kekin üzerine bir kürdan yardımıyla (her yerine) delikler açıyoruz. Üzerine 2 su bardağı soğuk süt döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Bir kapta 1 su bardağı soğuk süt ile 1 poşet krem şantiyi çırpıyoruz ve buzdolabında 10 dakika bekletiyoruz. Bu karışımı kekin üzerine sürüp buzdolabına koyuyoruz. Ayrıca bir tencerede 1 su bardağı süt, 1.5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı kakao ve 5 yemek kaşığı şekeri tel çırpıcıyla çırparak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. (Hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz) Sosumuz soğuyunca buzdolabından çıkardığımız keki dilimleyip üzerine dökerek servis yapıyoruz.

Kaynak ve Fotoğraf: TarifiKolay
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.