Ölmeden Önce Denemeniz Gereken 17 Tatlı

Güncellenme tarihi: 23.12.2016
Tiramisu

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Tiramisu için malzemeler

1 litre süt
7 çorba kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
250 gr maskarpone veya 250 gr labne peyniri
2 paket şekerli vanilin
1 su bardağı toz şeker

Keki ıslatmak için

2 tatlı kaşığı granül kahve
1, 5 su bardağı su
4 tatlı kaşığı toz şeker

Üzerine Serpmek için: Kakao

Yapılışı

Keki için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın üzerine unu, kakaoyu, kabartma tozunu eleyerek ilave edin en son şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın orta boy borcama veya yuvarlak kek kalıbına dökün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın Sütü, şekeri, yumurtanın sarısını ve unu bir tencereye alın iyice çırpın içinde topaklanma kalmasın ocağa alıp karıştırarak kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra şekerli vanilinin ilave edip kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alin. Ocaktan aldığınız muhallebiye maskarponu ilave edip iyice karıştırın. Kahveyi, şekeri ve suyu karıştırın. Pasta kekini ikiye kesin üzerine kahvenin yarısı ile ıslatın üzerine önceden hazırladığınız kremanın yarısını yayın. Diğer Pasta kekini kremanın üzerine kapatın, aynı şekilde kahveli suyla ıslatın kalan kremayı üzerine sürün isterseniz benim yaptığım gibi üzerine poşetle krema sıkabilirsiniz. Tiramisu pastanızı en az 2 veya 3 saat dinlendirin üzerine kakaoyu eleyip servis yapın.
212116
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.