Ölmeden Önce Denemeniz Gereken 17 Tatlı

Güncellenme tarihi: 23.12.2016
Islak Kek

Sosu İçin:

2 su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı sıvı yağı,
2 yemek kaşığı kakao.

Keki İçin:

3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağı,
2 su bardağı un,
3 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu (10 gr),
1 paket vanilya (5 gr).

Yapılışı

Sosu için; tencereye toz şekeri, sıvı yağı, kakaoyu ve sütü koyalım. Orta ateşte kaynatmadan ısıtalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Keki için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser ile 5 dakika çırpalım. Üzerine sütü ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım. Sonra kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip çırpalım. Son olarak unu ilave edip karıştıralım. Orta boy kare borcamı yağlayalım. Üzerine kek hamurunu döküp eşit şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 165° fırında kabarıncaya kadar pişirelim. (30 dakika sonunda kürdan ile kontrol edin) Pişen keki 5 dakika dinlendirelim. Süre sonunda keki dilimleyelim ve her yerine kürdan ile delik açalım. Üzerine hazırladığımız soğuk sosu gezdirerek dökelim. Kakaolu Islak Kekimizin üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın. Kakaolu Islak Kekimizi 1 gün boyunca dinlendirirseniz daha da lezzetli olduğunu göreceksiniz.
210934
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.