Ölmeden Önce Denemeniz Gereken 17 Tatlı

Güncellenme tarihi: 23.12.2016
Çikolatalı Fındık Krokanlı Pasta

Tarifi İçin Malzemeler:

Pandispanyası İçin:

4 adet yumurta, 1 su bardağı un, Yarım çay bardağı soğuk su, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu.

Kreması İçin:

2 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı labne peyniri, 1 paket sütlü çikolata(80 gr).

Çikolata Sosu Üzeri ve İçi İçin: 1 paket bitter çikolata + 3 parça bitter çikolata, 1 paket çiğ krema(200 ml).

Üzeri İçin: Çikolatalı krem şanti.

Krem Şanti İçin: 1 su bardağından biraz eksik soğuk süt.

Fındıklı Krokan İçin:

1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı fındık, 3 -4 damla limon, 1-2 yemek kaşığı su.

Pandispanya için bütün malzemeyi derin bir kaba alın. Mikserle 5-6 dakika kadar çırpın. 16-18 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Soğuyana kadar kalıpta bekletin. Krema için, sütü bir tencereye alıp yumurta sarılarını, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirip karıştırarak soğutun. Krokan için toz şekeri küçük bir tavaya alıp üzerine 2 kaşık su ve 2 damla limon suyu ekleyip hiç karıştırmadan orta ateşte bırakın. Altın sarısı bir renk alınca ocaktan alın. Yağlı kâğıt üzerine fındıkları koyun, karamelize şekeri dökün ve donup kıtırlaşana kadar bekletin. Bıçakla kıyarak krokanı ufalayın. Soğuyan keki enine 3 parçaya kesin. Pandispanyanın alt parçasını servis tabağına alıp çok az sütle hafifçe ıslatın. Üzerine bir kat krema ve krokan kırıklarını serpiştirin, işlemi tekrarlayarak katları tamamlayın.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.