Nefis Tarifler!
.
Tavuk şinitzel
Malzemeler1 tavuk göğsü, kırmızı biber, karabiber, tuzKızartmak için:2 yumurta, galeta unu, sıvı yağHazırlanışıTavuk göğsü bıçak yardımıyla inceltilir ve kırmızı biber,karabiber ve tuz ile tatlandırılır. İnceltilen tavuk göğüslerini önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır.Servis tabağına alınır servis edilir.afiyet olsun…
Nutella keki
Malzemeler:6 yumurta, sarıları ve beyazları ayrılmış, bir tutam tuz, 125g tereyağı, oda sıcaklığında, 1 büyük kavanoz nutella (350-400gr), 1 yemek kaşığı su, 100g dövülmüş fındık, 100g bitter çikolata, eritilmişÜzerine: 100gr fındık,çikolata Hazırlanışı:Yumurtaların beyazlarını tuz ile kar gibi olana kadar çırpın. (köpük köpük olsun ama kurumasın) Ayrı bir kabın içinde tereyağını ve nutellayı çırpın. Suyu ekleyin, ardından sırayla yumurtaları, fındığı ve çikolatayı ilave edin.Çırptığınız yumurta aklarından bir kaşık alıp kek harcınıza karıştırın. Kalan akları kaşık kaşık karışıma ekleyip kek karışımını inceltin. Yağlanmış kek kalıbına veya benim gibi 9 muffin kalıbına dökün. Önceden ısınmış 180C fırına koyun. Tek kalıpta yapıyorsanız 40dak. muffinde yapıyorsanız 25-30 dak. pişirin. Kek pişerken 100gr fındığı teflon tavada kavurup soğutun. Kek soğuyunca üzerine çikolata sosusunu ve fındıkları paylaştırın. (fındıkların tamamaen soğumuş olmasına özen gösterin.)
Elma şekeri
Malzemeler:5 adet orta boy elma, 1,5 su bardağı toz şeker, yarım çay bardağı glikoz, yarım su bardağı su, çeyrek çay kaşığı kırmızı gıda boyasıHazırlanışıElmaları bol suyla yıkayıp iyice kurulayın. Sap kısmına çubuk batırın. Orta boy tencereye; su, glikoz ve şekeri alıp karıştırın. Orta dereceli ateşte kaynayana kadar karıştırın. Karışım kaynamaya başladıktan sonra gıda boyasını ekleyin. Ateşi kısıp kıvamı koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin. Elmaları tencereye batırıp şekerli karışımla kaplanmasını sağlayın.Elma şekerlerini cam düz bir tabağa ters çevirip koyun. 10 dakika bekletip servis yapın.
Kus kus salatası
Malzemeler:1 paket kuskus, 2 adet közlenmiş biber, 5 yemekkaşığı garnitür, yarım demet maydonoz, 1 adet mısır konservesi, 3-4 dal yeşil soğan, 10 adet kornişon turşu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, limonHazırlanışıı:Kuskusu bol suda haşlayın. Biberleri fırında közleyerek küçük parçalara bölün.Maydanozu ve taze soğanları ince ince kıyın. Turşuları küçük parçalara bölün, mısırı ve garnitürü süzerek diğer malzemelere ekleyin.Kuskusu süzün ve soğuk sudan geçirin. İyice süzün ve tüm malzemeyi içine ekleyerek karıştırın. Zeytinyağı, limon ve tuz katarak servis yapın.
Elmalı kurabiye
Malzemeler:1 çay b.zeytinyağı, 1 yumurta, 1 su b.yoğurt, yarım p.kabartma tozu, 3 çorba k.toz şeker, aldığı kadar unİç harcı için:3 elma, 3 çorba k.toz şeker, tarçınÜzeri için:file fındıkHazırlanışı:Karıştırma kabına 1 adet yumurta kırın.Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı yoğurt ilave edin ve karıştırın.Üzerine yarım paket kabartma tozu 3 çorba kaşığı toz şeker ve üzerine 12 çorba kaşığı un ilave edin ve kurabiye hamurunu yoğurun.İç harcı için 3 adet elmenın kabuklarını soyun.Elmaları rendeleyin.Tencereye rendelenmiş elmaları alın.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şekeri ilave edin.Üzerine tarçın ilave edip elmalar suyunu çekene kadar pişirin.Elmalı kurabiyenin hamurundan yuvarlak toplar kopartın ve avucunuzun içinde yuvarlak bir hamur açın.İçine 1 tatlı kaşığı elmalı iç harçtan ilave edin ve hamuru kapatın.Hamuru kapattığınız tarafı fırın tepsisine gelecek şekilde dizin.Üzerien yumurta sarısı sürün.Üzerine file fındık serpin.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.Elmalı kurabiye fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Portakallı ve çikolatalı kedidili pastası
Malzemeler:6,5 su bardağı süt, 2 paket kedidili bisküvi, 2 paket kakaolu toz puding, 1 paket vanilyalı toz puding, 1 su bardağı portakal suyu, 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi, 100gr bitter çikolata, 2 çay bardağı iri dövülmüş fındıkHazırlanışı:Kakaolu toz pudingi 5 su bardağı sütle pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Vanilyalı toz pudingi 1,5 su bardağı süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırarak pişirin. Dikdörtgen borcamın tabanını kaplayacak kadar kedidili dizin ve üzerine çikolatalı pudingin üçte ikisini dökün. Tekrar bir sıra bisküvi dizin. Üzerine portakallı pudingi yayın. Tekrar bisküvi dizip çikolatalı pudingin kalanını ekleyin ve kaşığın tersi ile düzleyin. En üste fındıkları serperek en az 2 saat buzdolabında soğutup servis yapın.
Höşmerim
Malzemeler:Süt 1 kg, peynir mayası yeteri kadar, irmik 1 subardağı, şeker 2,5 su bardağı, yumurta sarısı 1 adet, gıda boyası pirinç büyüklüğündeHazırlanışıÖnce süt parmağın yanmayacak kadar ısıtılarak peynir mayası ile mayalanır. Süt, peynir tuttuktan sonra suyu ile birlikte yumurta sarısı ilave edilerek el çırpıcısı ile çırpılarak parçalanır daha sonra ateşin üzerine alınarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığı zaman önce şekeri sonra irmiği ilave ederek koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edilir (ne katı ne de sıvı olacak). İndirmeye yakın gıda boyası su ile eritilerek ilave edilir ve soğuk servis yapılır.Not: gıda boyası hafif sarı olması için katılır olmasını istemeyenler katmayabilir.
Tavuk suyu çorba
Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü, 1 adet tavuk butu, 2 baş kuru soğan, 2 yemek kaşığı un, 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiberHazırlanışı:tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın. haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun. Tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin. (toplam 2 litre olacak kadar). bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin.Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın. (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması). 10 dakika pişirin. bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin. En son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin.
Arap kek
Malzemeler:5 yumurta, 1,5 su bardağı zeytinyağı, 1,5 su bardağı süt, 1,5 su bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı erimiş çikolata, 4-4,5 su bardağı un, 1 su bardağı nesquik+pudra şekeri+filtre kahve (veya kakao) karışımı, 1 paket (10gr), kabartma tozuHazırlanışı:Yumurtalarla şekeri iyice çırpın.Diğer malzemeleri sırayla ekleyip her ekleyişten sonra uzun uzun çırpın.Fırını 175C’ye getirin. Unu ve kabartma tozunu ekleyip en düşük hızda özleşene kadar karıştırın. Kek kalıbını fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın. karışımı kalıba boşaltıp ısınmış fırında pişirin.
Portakallı kek
Malzemeler:3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 portakalın kabuğu, dörtte bir su bardağı sıvıyağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, yarım su bardağı ceviz içi, 1 portakalın suyu, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozuHazırlanışı:Yumurta ve şekeri çırpın. Vanilya, portakal kabuğu, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Cevizi ve portakal suyunu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısınmış 175C fırında 25-40 dakika pişirin. (İlk 20 dakika açmayın. Sonradan piştiğini anlamak için ortasına batırdığınız bıçak tamamen temiz çıkmalı)
Portakallı ve çikolatalı kedidili pastası
Malzemeler:6,5 su bardağı süt, 2 paket kedidili bisküvi, 2 paket kakaolu toz puding, 1 paket vanilyalı toz puding, 1 su bardağı portakal suyu, 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi, 100gr bitter çikolata, 2 çay bardağı iri dövülmüş fındıkHazırlanışı:Kakaolu toz pudingi 5 su bardağı sütle pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Vanilyalı toz pudingi 1,5 su bardağı süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırarak pişirin. Dikdörtgen borcamın tabanını kaplayacak kadar kedidili dizin ve üzerine çikolatalı pudingin üçte ikisini dökün.Tekrar bir sıra bisküvi dizin. Üzerine portakallı pudingi yayın. Tekrar bisküvi dizip çikolatalı pudingin kalanını ekleyin ve kaşığın tersi ile düzleyin. En üste fındıkları serperek en az 2 saat buzdolabında soğutup servis yapın.
Portakallı kek
Malzemeler:3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 portakalın kabuğu, dörtte bir su bardağı sıvıyağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, yarım su bardağı ceviz içi, 1 portakalın suyu, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozuHazırlanışı:Yumurta ve şekeri çırpın. Vanilya, portakal kabuğu, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Cevizi ve portakal suyunu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısınmış 175C fırında 25-40 dakika pişirin. (İlk 20 dakika açmayın. Sonradan piştiğini anlamak için ortasına batırdığınız bıçak tamamen temiz çıkmalı)
Arap kek
Malzemeler:5 yumurta, 1,5 su bardağı zeytinyağı, 1,5 su bardağı süt, 1,5 su bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı erimiş çikolata, 4-4,5 su bardağı un, 1 su bardağı nesquik+pudra şekeri+filtre kahve (veya kakao) karışımı, 1 paket (10gr), kabartma tozuHazırlanışı:Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri sırayla ekleyip her ekleyişten sonra uzun uzun çırpın. Fırını 175C’ye getirin. Unu ve kabartma tozunu ekleyip en düşük hızda özleşene kadar karıştırın. Kek kalıbını fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın. karışımı kalıba boşaltıp ısınmış fırında pişirin.