Nefis Tarifler!

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Portakallı kek

Malzemeler:

3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 portakalın kabuğu, dörtte bir su bardağı sıvıyağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, yarım su bardağı ceviz içi, 1 portakalın suyu, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri çırpın. Vanilya, portakal kabuğu, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Cevizi ve portakal suyunu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısınmış 175C fırında 25-40 dakika pişirin. (İlk 20 dakika açmayın. Sonradan piştiğini anlamak için ortasına batırdığınız bıçak tamamen temiz çıkmalı)
311411
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.