Muzla Yapılabilecek 10 Enfes Tarif!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Muzlu Ekmek

Malzemeler:

3 adet muz, Yarım su bardağı şeker, 1 adet yumurta, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Muzları soyup, kararmamaları için limonlu suda bekletiniz.Derin bir kâsenin içinde yumurtaları, Sıvı yağı ve şekeri çırpınız. Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediniz.Kararmamaları için limonlu suda beklettiğiniz muzları sudan çıkarıp, bir çatal yardımı ile eziniz.En son olarak ekmek harcının içine ezilmiş muzları, tarçını ve iri çekilmiş cevizleri ekleyip karıştırınız.Sıvı Sana ile yağladığınız dikdörtgen ekmek, kalıbına harcı dökünüz. Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişiriniz. Muzlu ekmek piştikten sonra kalıbında 5 dakika soğuttuktan sonra servistabağına ters çeviriniz.
155450
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.