Mart Ayı Balıklarıyla Lezzetli Tarifler

Güncellenme tarihi: 22.03.2017
KAĞITTA ÇİPURA

Malzemeler:

• 2 adet çipura
• 12-15 adet defne yaprağı
• 2 diş sarımsak
• 1 adet iri boy kırmızı soğan
• 2 adet limon
• Bir tutam taze kekik
• Bir tutam taze biberiye
• Bir tutam taze maydanoz
• Tuz
• Zeytinyağı

Yapılışı:

Çipuraların içine ve dışına biraz tuz ve karabiber serpip elinizle iyice yedirin. Aynı şekilde her bir balığın içine ve dışına biraz limon suyu ve zeytinyağı döküp elinizle yedirin. Balıkları tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı ile harmanladıktan sonra mümkünse 15 dk kadar bu şekilde bekletin. Fırın kabına yağlı kağıt serip soğan halkalarını yerleştirin. Balıkların içine biberiye, taze kekik, birer diş bütün sarımsak ve 4-5 adet defne yaprağı yerleştirip soğanların üzerine yerleştirin. Balıkların üzerine hafifçe tuz ve karabiber serperek halka şeklinde kesilmiş limon dilimleri koyun ve doğranmış maydanoz ile kalan defne yapraklarını serpin. Yağlı kağıdı balıkların üzerini örtecek şekilde kapatın ve kenarlarını sıkıştırın. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 200 derecede yaklaşık 25-30 dk kadar pişirin.
11631
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.