Mart Ayı Balıklarıyla Lezzetli Tarifler

Güncellenme tarihi: 22.03.2017
MANTAR SOSLU TEKİR

Malzemeler:

• 6 tekir balığı (temizlenip, gözleri çıkarılmış)
• 6 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı un
• 1/2 su bardağı et suyu
• 125 gr (1/2 su bardağı) krema
• 125 gr mantar
• 1 kahve kaşığı hindistancevizi
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 kahve kaşığı karabiber
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 taze soğan
• 120 gr mantar

Yapılışı:

Harcı hazırlamak için, orta boy bir tencerede tereyağı eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 3-4 dakika, hafifçe pembeleşene kadar kızartınız. Mantarları katıp, sık sık karıştırarak 10-15 dakika, soğanlarla iyice karışıp, suyunu büyük ölçüde çekinceye kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, harcı bir kenarda soğumaya bırakınız. Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip,
11995
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.