Mart Ayı Balıklarıyla Lezzetli Tarifler

Güncellenme tarihi: 22.03.2017
LEVREK KIZARTMA

Malzemeler:

• 2 adet levrek
• 5 yemek kaşığı mısır unu
• 1 yemek kaşığı buğday unu
• Zeytinyağı

Yapılışı:

Öncelikle temizlenmiş balıklarımızı tavamıza sığacak ölçülerde kesiyoruz. Sonrasında her iki unu ve tuzu (yaklaşık 1 tatlı kaşığı yeterli olur) bir kasede karıştırıyoruz. Bu harcı balıklarımızın içine dışına buluyoruz. Unlama sebebimiz, balık çabuk yanmaya müsait olduğu için, un yanmasını engelliyor. Tavamıza yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ekliyoruz ve yağımız ocağımızın üzerinde ısınınca balıklarımızı kısık ateşte kızartmaya bırakıyoruz. Kontrollü bir şekilde kızarttığımız balıkları, servis tabaklarımıza alıp limonla servis edebiliriz.

Her Kadının Mutlaka Bilmesi Gereken Tarifler İçin Tıklayın!
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.